Geoblog.pl    robert64    Podróże    Bolywood by Sułek&Felek - Indie 2014    Po Bombaju
2014
kwi

Po Bombaju

Indie
Indie, mumbai

Rankiem obudziłem się chyba pierwszy. Tak mi jakoś ten mój ulubiony Bombaj robi. Za każdym razem szkoda mi czasu i pierwszy wstaję , a ostatni się kładę. Poszedłem sobie na południe, wymieniłem u miejscowego cinkciarza 200$ i wróciłem do hotelu. Po drodze spotkałem Marka i Dorotę na porannym spacerze.
Wyruszyliśmy całą ekipą pod India Gate. Podczas zdjęć zauważyliśmy że obok Taj Mahal Hotel jest jakieś zamieszanie. Ślub! I to dość poważny, bo Pan Młody na białym koniu (Dorota mówi że strasznie zabiedzonym), a i orszak naprawdę imponujący!
Potem dalszy ciąg pracy: piechotką na O.V.A.L. Majdan – mekkę bombajskich krykiecistów. Żebyście zobaczyli jak odbiłem piłkę! Myślę, że to było jakieś 100 jardów! Wszystko jest nagrane, na szczęście, gdyby ktoś nie wierzył.
Marina Drive – najlepsza panorama Bombaju – bo bez slamsów, brudu, smrodu (czy panorama może być ze smrodem?). W każdym razie widać zabudowę wyższą niż Dharavi…
Wieczorem poszliśmy w okolice Gokul Baru (Andrzej, piwo po 160 Rs). Na ulicy wokół wszystko hula jak hulało – zaczyna to być centrum rozrywkowe Colaby. W Leopoldzie obsługa niemiła, ochroniarze opryskliwi, piwo drogie. Dotyczy to wszystkich knajp na Causeway! Zapewne i w Gokul Bar niedługo się popsuje. Póki co trzymają swój poziom, bo to wieloletni induski interes rodzinny!

tealover
tealover - 2014-04-16 08:46
Uooo, pan młody naprawdę przyjeżdża tam na koniu? O.o

Andrzej
Andrzej - 2014-04-16 09:01
No to emeryt już niema poco jechać do Indi.

Andrzej
Andrzej - 2014-04-16 10:24
Koń ma stajnie na tyłach Taj Mahal, ale jest veg. i nie chciał wejść do Gokul.

marianka
marianka - 2014-04-20 15:16
Prawdziwy książę na białym koniu;)

robert64
robert sulkiewicz
zwiedził 15% świata (30 państw)
Zasoby: 217 wpisów217 447 komentarzy447 1920 zdjęć1920 13 plików multimedialnych13

12.11.2023 - 16.11.2023

28.08.2014 - 30.08.2014